A-nest

Ivy is op 6 juni bevallen van 8 gezonde pups! Moeder en kroost maken het goed.De puppy’s zijn nu alweer ruim 2 weken oud. Wat gaat het snel!

Wij verheugen ons al op de komende tijd!

Steeds als er ontwikkelingen zijn, communiceren we die via facebook en deze website.

We hebben onderstaande informatiebrief gemaakt voor mensen die belangstelling hebben maar helaas is op dit moment onze wachtlijst voor een pup wel vol.

Beste toekomstige pup eigenaren,

Wij willen U vast wat informatie geven over onze kennel, visie en werkwijze omtrent ons eerste nest van Felin Ivy op’t Eiland van Dordt.

Onze kennel

Het idee om zelf te gaan fokken is begonnen toen wij Ivy als pup in huis kregen. Wij zijn nog iedere dag  heel blij met haar. Ze is een prachtig teefje met een fijn karakter, lief, lekker actief en een echte knuffelbeer. Hoe leuk zou het zijn om pups van haar te hebben. Dit idee hebben we verder uitgewerkt en zo werden we steeds enthousiaster. Ondertussen hebben we het hele traject van keuringen, testen en shows doorlopen en Ivy is hier glansrijk doorheen gekomen.

Nu mogen we ons ODH kennel Het Krooneiland noemen.

De Rasvereniging

Wij hebben het hele traject doorlopen bij de LSOHV. Recentelijk hebben we de overstap gemaakt naar een andere rasvereniging de NODHV.

Het A- Nest

Ivy is op 6 juni bevallen van haar eerste nestje. Het zijn 8 gezonde pups die een goede start hebben gemaakt.

Op onze website www.hetkrooneiland.nl en de facebookpagina Felin-Ivy op ‘t  eiland van Dordt zijn informatie, foto’s en filmpjes  te vinden over Ivy.

De vader van de pups hebben we met  grote zorg uitgezocht en de keuze is gevallen  op A-Guarda Lothian of Shepherd Empire. Hij heeft een lief en sociaal karakter en bovendien zorgt hij voor nieuwe bloedlijnen in Nederland.

Deze prachtige reu is een langstokhaar herder met 11% Tervurense herder in de genen. Hij is geboren op 7 mei 2017 in Brazilie.

De eigenaar is de fokker Of the Heart of Lothian, maar woont bij een gastgezin op een boerderij.

Guarda Lothian of Shepherd Empire (facebook.com) (evt . Ctrl+klikken voor koppeling) voor foto’s.

Werkwijze

Ten eerste nodigen wij alle belangstellenden uit voor een kennismaking bij ons thuis. Zo kunnen we kijken of er wederzijds een klik is, kunnen de toekomstige pupeigenaren kennis maken met Ivy en bekijken waar de pups zullen opgroeien. Ook kunnen wij nog wat informatie geven.

Mocht er nog steeds belangstelling zijn dan noteren wij jullie gegevens op een lijst. We willen het ook graag weten als er voorkeur is voor een teefje of een reu.

Als de pups geboren zijn, dan nemen we opnieuw zo snel mogelijk contact op, om te laten weten of er inderdaad een pup beschikbaar is voor jullie.

De eerste 3 weken

Dan laten we de pups nog even met rust, ze zijn dan nog klein en kwetsbaar en we vinden het belangrijk dat ze in alle rust kunnen groeien.

Vanaf 3-4 weken

Vanaf deze periode nodigen we iedereen uit om te komen kennismaken en knuffelen met de pups. Iedereen mag 2 voorkeuren voor een pup opgegeven.

Socialisatie

Dit vinden we heel belangrijk. We denken bv aan kennismaken met:

 • Verschillende mensen/kinderen
 • Andere honden
 • Geluiden
 • Andere dieren
 • Naar buiten gaan eerst in de tuin en later buiten de tuin.
 • Water
 • Auto rijden
 • Evt indien gewenst een bench

Voeding

We willen indien dit goed gaat verschillende soorten voer aanbieden, dus brokken en vers vlees, zodat de nieuwe eigenaren hier hun eigen keuze in kunnen maken.

Koopcontract

Wij stellen een koopcontract op zodat we afspraken op papier kunnen zetten, dat is voor beide partijen duidelijk en altijd terug te lezen.

De volgende zaken worden er in ieder geval in beschreven:

 • De hond mag alleen als huishond gehouden worden, niet als waakhond
 • Zonder onze toestemming mag de hond niet doorverkocht worden.
 • Een verklaring dat de hond goed verzorgd gaat worden en mocht dit niet lukken dat het contract dan ontbonden wordt en de hond naar ons terugkeert
 • Aansprakelijkheid bij gezondheidsproblemen
 • Enz.

Ons streven is uiterlijk met 7 weken de pups toe te wijzen aan hun nieuwe eigenaren.

Uiteraard doen we dit altijd in overleg en kijken we goed naar de gezinssituatie en andere huisdieren. Ook de wens om later eventueel te gaan fokken met de pup zal een rol spelen.

Alle pups worden gechipt, ingeënt en ontwormd. Ook laten we ze nakijken door een dierenarts.

Facebook en website

Alle informatie, foto’s en filmpjes vanaf Ivy haar loopsheid tot de pups het nest verlaten zullen we plaatsen op de facebookpagina van Het Krooneiland en de website.

Ook willen een besloten facebookpagina aanmaken voor alle nieuwe pup eigenaren die dat leuk vinden.